Sustin si-mi place

marți, 22 septembrie 2009

Trenule, masina mica...

Stire(via antena3.ro):
“Circulaţia este întreruptă între Craiova şi Caracal după ce un tren accelarat Timişoara-Bucureşti a deraiat[...] Mecanicul trenului spune că nu înţelege cum s-a produs accidentul. O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a se stabili cauzele accidentului.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declară că, în urma primelor constatări la faţa locului, nu este exclusă posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat intenţionat. "După primele aprecieri ale celor din echipele care au venit să facă vreificări, se pare că este un act intenţionat.
[...]Potrivit Ministrului, circulaţia pe un fir va fi degajată în următoarele 24 de ore, pe celălalt fir fiind nevoie însă de lucrări mai ample. Paguba se ridică la cinci milioane de euro.”

Update: in ultimele 24 de ore, 2 trenuri au deraiat: cel de calatori, mentionat in stirea de mai sus si inca unul, marfar, undeva in jud. Cluj.

Dragii mei, dragele mele, prietene, ma lesi??!!! Oricat s-ar chinui Breceanu sa musamalizeze, oricat ar tace din gura unul-altul, adevarul adevarat este unul singur: INFRASTRUCTURA FEROVIARA DIN ROMANIA ESTE VARZA, PRAF, MUCI! Spun asta atat in calitate de utilizator ocazional al CFR-ului cat si in calitate de om care a lucrat in cadrul intretinerii si proiectarii cailor ferate. Calea ferata are nevoie de 250 milioane de euro anual pentru intretinere. Stiti cat primeste???? 20 MILIOANE!!Pai CFR-ul ar face banii astia daca ar vinde toate vagoanele care ruginesc prin toate garile si haltele din tara sau daca ar recicla tot gunoiu’ de pe calea ferata romana ce-l arunca ciobenii din tren.

Sunt peste 300 de restrictii de viteza in tara(ca altfel, viteza cu care circula trenul romanesc e orbitoare, la fel de tare ca si cea a luminii stinse sau ca cea a unui melc turbat), dar normal ca toate acestea nu compenseaza lipsa intretinerii caii. Statul roman se tot ascunde si da vina pe fantome, pe morti sau pe alti saraci(nu in sensul de oameni fara bani) care nu au nici o legatura cu evenimentul. Eu sunt de parere ca pasagerii din acceleratul Timisoara-Bucuresti au avut un mare noroc ca nu au crapat! Probabil ca asta se asteapta in Romania, o tragedie feroviara, in care sa se imbolnaveasca de deces macar fo’ 150-200 de insi(FEREASCA SFANTU’!!!), pentru luarea unor masuri si decizii drastice, dar, in acelasi timp, ingrozitor de normale, de intretinere si reparare. Statul roman vrea sa construiasca noi tronsoane de cale ferata-cred ca mai inteligent ar fi sa le puna la punct pe cele existente deja. Oricum, se fac modernizari pe anumite tronsoane pentru a se circula cu viteza constanta de 120km/h!!!Avem deja adaugati douaj’de kilo pe ora, ceea ce inseamna ca Brasov-Timisoara nu se ma face in 12 ore, ci in 11 ore si pash’cinci. Minunat, minunat!!

In alta ordine de idei, Marinelu’ a zis ca nu avem nevoie de autostrazi si nu s-au facut, a zis ca nu avem nevoie de autostrazi ca si-asa ”turistii vin in Romania cu avionul”. Daca autostrazi nu avem, de ce am avea un sistem feroviar pus la punct? Vorba aia:cand o sa avem noi TGV(train de grande vitesse), americanii se vor da cu covoru’ cu reactie! Acum, ma intreb eu(retoric), noi suntem o tara de turisti? Toti suntem in tranzit p’aici? Cred ca da, din moment ce bugetul ministerului turismului s-a dublat, probail pentru a asigura conditii optime pentru vizitatori, ca doar de turism avem nevoie pe timp de criza.

Inc-o data:MI-NU-NAT!!!
Pam-pam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu